Onze diergeneeskunde

Naast de basis diergeneeskunde levert onze kliniek ook speciale veterinaire diensten. Jarenlange differentiatie en nascholing op een deelgebied van de diergeneeskunde maken dit mogelijk. Ook dankzij een groot team en moderne kliniekuitrusting kunnen dierenartsen zich toeleggen op een gebied wat ze extra interesseert. Dit en jarenlange ervaring  zorgen voor een breed aanbod van bijzondere operaties en behandelingen.  Hieronder vindt u een overzicht, graag zal de dierenarts u verder informeren, gebruikt hiervoor “contact”.
Behandelingen

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor consulten en vaccinaties, maar ook voor verder onderzoek, mocht dat nodig zijn.
Moesten er vroeger regelmatig patiënten worden doorgestuurd, tegenwoordig kan er heel veel bij ons in de praktijk, zoals bijvoorbeeld :
Laboratoriumonderzoek, dit kan bloed,-urine,-en beperkt ontlastingonderzoek zijn of huidafkrabsels om bepaalde parasieten aan te tonen.
Beeldvormend diagnostisch onderzoek, zoals het maken van een rontgenfoto (waar we sinds september 2009 een digitaal rontgenapparaat voor hebben), een echografie of een hartfilmpje (ECG) of het meten van de bloeddruk.
Van een aantal van deze onderzoeken is de uitslag meteen bekend.
Oncologische consulten, voor patienten uit onze eigen praktijk of die doorverwezen zijn naar onze praktijk, omdat er kanker is geconstateerd.
Deze consulten voert mevr. Wulms uit, waarin zij uitleg geeft en in overleg met de eigenaar de behandeling bepaalt.
Diverse uiteenlopende operaties worden door de dierenartsen dagelijks uitgevoerd. Van veel voorkomende ingrepen tot zeer gecompliceerde.
Uiteraard met de veilige gasnarcose techniek.
Preventieve behandelingen, zoals gebitssanering bij honden en katten en bijzondere dieren als konijnen en cavia’s.
Daarnaast hebben we een tandheelkunde-unit waarmee wortelkanaalbehandelingen etc. mogelijk zijn
Deze onderzoeken kunnen op afspraak dagelijks uitgevoerd worden, evenals diverse operaties.
Uw huisdier wordt hiervoor korte tijd opgenomen; u wordt zo snel mogelijk gebeld wanneer hij of zij weer naar huis kan.
Voor zeer specifieke operaties en onderzoeken werken wij met externe specialisten samen.
Voor enkele ingrepen komen specialisten naar de praktijk en wordt de operatie hier uitgevoerd, in andere gevallen kunt u worden doorverwezen. Wij werken met diverse praktijken samen, zoals de Wagenrenk en Oisterwijk en natuurlijk met de Universiteitskliniek in Utrecht.

Laparascopie