Chippen

Chippen

Waarom chippen?

Het is verstandig uw huisdier te chippen omdat hij dan geïdentificeerd kan worden en bijvoorbeeld bij zoekraken eerder terug bij zijn baas komt. Als u uw huisdier mee de grens over wilt nemen is het verplicht om hem gechipt te hebben (eigenlijk hetzelfde als een paspoort voor onszelf). Dit geldt ook als u een verzekering af wilt sluiten (in veel gevallen zal de verzekering de kosten van het chippen dan vergoeden). Vanaf januari 2011 wil de overheid de chip voor alle honden in Nederland gaan verplichten. Check regelmatig onze site voor de ontwikkelingen.

Wat is chippen?

Met een dikke naald wordt er een chip (een ijzeren staafje ter grootte van een rijstkorrel) onder de huid aangebracht. Aan deze chip zit een uniek nummer gekoppeld. Dit nummer moet worden geregistreerd op uw gegevens. Deze chip is middels een speciale chipreader uit te lezen en via de databank is de eigenaar te achterhalen.

Informatie over het registreren is verkrijgbaar bij ons in de praktijk of controleer de registratie via o.a.:

www.ndg.nl

www.petbase.eu

www.chipnummer.nl

www.backhomeclub.nl

Bent u de chipgegevens kwijt? Aan de balie in onze praktijk kunnen we de chip altijd voor u aflezen zodat u de registratie kun checken.