Huisdier mee naar het buitenland

Wanneer u uw hond, kat of fret meeneemt naar het buitenland, zult u aan bepaalde invoereisen moeten voldoen. Deze zijn per land verschillend. Indien u dus door meerdere landen reist, om uw uiteindelijke reisdoel te bereiken, zult u voor ieder land afzonderlijk aan de invoereisen moeten voldoen.

Informatie daarover kunt u inwinnen op www.licg.nl, onderaan rechter kolom “populaire pagina’s” dan kopje “invoereisen per land”, klik het land aan waar u naar toe gaat. De invoereisen worden regelmatig herzien. Ook op de site van het KNMVD www.knmvd.nl is informatie te vinden over het mee naar het buitenland nemen van uw huisdier, wanneer u gaat reizen buiten europa is het verstandig om ook de site van het VWA te raadplegen wisdom.vwa.nl/ivo/start.do op deze site kunt u ook de invoereisen vinden wanneer u een dier mee naar Nederland wilt nemen.

In een enkel geval zult u voor het bezoeken van een land buiten de EU contact moeten opnemen met de ambassade of landbouwpost om te achterhalen wat de specifieke eisen van dat land zijn.

Wij willen u graag adviseren, maar u blijft zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie tot de dag van vertrek.

Tevens is de bescherming tegen teken en zandvliegen van groot belang. Daarom adviseren bij de Advantix ® en iedere 2 weken Milbemax ® ontworming ivm hartworm.

Fijne vakantie!

Medewerkers Sterkliniek Oss