Stage ervaringen

Stage ervaring Iris van Kuetsem

Hallo mijn naam is Iris van Kuetsem en ik ben 19 jaar oud. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding paraveterinair op het Helicon in Nijmegen.

Dit was mijn eerste stage op een dierenartspraktijk aangezien mijn vorige stage op een ander soort bedrijf was vanwege mijn keuzedeel biotechniek. Na deze stage is het voor mij helemaal duidelijk en wil ik mij vooral op paraveterinair focussen. Hier ben ik er achter gekomen dat dit helemaal mijn ding is en hier dolgraag mijn beroep van wil maken. Ik heb het altijd leuk gevonden met dieren om te gaan en het medische aspect maakt het voor mij nog meer interessant. Daarnaast vind ik het geweldig om de dieren te kunnen helpen en de eigenaren daarbij te kunnen informeren en adviseren. Het personeel is ontzettend behulpzaam en hebben alle geduld om dingen uit te leggen of voor te doen.  Stiekem vind ik het dan ook erg jammer dat mijn stage voorbij is. Als je plezier hebt vliegt de tijd voorbij.  Kortom, ik heb super  veel geleerd en ben iedereen dan ook erg dankbaar voor de leuke, leerzame en interessante 10 weken die ik hier heb gehad.

Groetjes, Iris van Kuetsem

Stageperiode November 2018 – Januari 2019

 

 

 

Stage ervaring Nicole Rikken

Mijn naam is Nicole Rikken en ik ben 19 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding paraveterinair op het Helicon in Den Bosch.

Tijdens mijn stage heb ik veel mogen doen. Hierdoor heb ik veel geleerd. Ze houden erg goed rekening met wat je wel en niet kan. De dingen die je nog niet weet kan je doen onder begeleiding waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf en het uiteindelijk zelf kan doen. Alle medewerkers op de praktijk zijn erg aardig en behulpzaam. Als je een vraag hebt kan je deze altijd stellen en nemen ze de tijd om er antwoord op te geven. Een dag op de praktijk is nooit hetzelfde en er is dus ook volop afwisseling. Kortom Sterkliniek Oss is een leuke en fijne plek om stage te lopen waar je veel kan leren.

Groetjes, Nicole Rikken

Stage periode september – november 2018

Nicole

 

 

Stage ervaring Suzie Knulst

Mijn naam is Suzie Knulst, 20 jaar en paraveterinair student op het Helicon in Den Bosch.
Nadat ik mijn 2e stage hier gelopen had was het voor mij een logische keuze om hier mijn eindexamenstage te doen. Ik ben erg leergierig en vind het leuk om mezelf met dieren bezig te houden.
Wat ik in 4 jaar tijd op school heb geleerd kan ik nu toepassen in de kliniek. Dat geeft een goed gevoel! Ze staan altijd voor je klaar met alle informatie die ze je kunnen bieden!
Vele onderzoeken en diagnostiek maken de praktijk tot een fijn leerbedrijf. Een bedrijf waar je veel kan leren, zolang je goed je best doet en laat zien dat je wil leren. In een dierenartsenpraktijk is het elke dag anders, wat er voor zorgt dat je veel afwisseling hebt en flink moet multi-tasken.
Deze afgelopen 2 maanden waren ervoor om de puntjes op de ï te zetten. Tijd voor afstuderen en het diploma..!

Groetjes, Suzie Knulst

Stagiaire periode april – mei 2018

Suzie heeft haar diploma inmiddels behaald! Wij wensen haar veel succes in de toekomst!

 

Suzie Knulst

 

 

Stage ervaring Nicky Peeters

Ik ben Nicky Peeters, ik ben 19 jaar en volg de opleiding Paraveterinair op het Helicon in Den Bosch. Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar en is dit mijn eerste stage op een dierenartsenpraktijk. De dierenartsen en dierenartsassistentes zijn erg vriendelijk en willen je graag nieuwe dingen leren en laten zien. Wanneer je iets lastig vindt of iets voor de eerste keer doet, helpen ze graag. Als het nodig is om informatie meerdere keren uit te leggen doen ze dat graag. In deze 10 weken stage heb ik hier enorm veel geleerd, ervaring op gedaan en vooral veel plezier gehad!

Groetjes, Nicky Peeters

Stage periode februari – april 2018

nicky

 

 

Stage ervaring Jody Janssen

Mijn naam is Jody Janssen, ik ben 20 jaar en volg een opleiding op het Helicon in de Den Bosch voor Paraveterinair. Ik heb hier een keer eerder stage gelopen, toen heette het nog Sterkliniek de Overlaet. Aangezien ik het op mijn eerste stage het zo naar mijn zin had, heb ik toen der tijd besloten om hier ook mijn examenstage te doen. Waar ik uiteindelijk ook heel erg blij mee ben, dat ik die keuze heb gemaakt.
Op de praktijk heb ik heel veel geleerd over verschillende soorten onderdelen die je op school ook leert. Niet alleen heb ik veel geleerd, ik heb op deze stage ook veel tijd gehad en de ruimte gekregen om te groeien en ervaring op te doen. Zowel de dierenartsen als de dierenartsassistente(s) zijn leuke mensen om mee te werken. Ze staan open om je nieuwe dingen te laten zien en te laten doen. Waarbij je niet alleen weet wat hetgeen inhoud, maar ook hoe je datgene moet uitvoeren of moet inzetten.
Kort samengevat is dit een goede praktijk om nieuwe dingen te leren en veel ervaring op te doen. De dierenartsassistente(s) en dierenartsen houden er ook rekening mee als je bepaalde dingen spannend vind of dat je het fijn vind als ze bij bepaalde uitvoeringen meekijken. Ook ik heb een aantal keren gevraagd of ze mee wilde kijken of dat ze het zelfs eerst even voor deden. Het is niet alleen belangrijk om veel te leren en ervaring op te doen, maar het is ook zeker belangrijk om te genieten van je stage en dat is hier allemaal mogelijk.

Groetjes, Jody Janssen

Stage periode mei – juni 2017

Jody heeft haar diploma inmiddels behaald! Wij wensen haar veel succes in de toekomst!

Jody
Stage ervaring Imke Ploegmakers

Ik ben Imke Ploegmakers, eind examen student op Helicon Nijmegen.  Ik volg de opleiding paraveterinair met erg veel plezier. Ik vind het erg leuk om met dieren bezig te zijn en via deze weg zieke dieren te helpen.  Voor mijn eind examen stage was ik opzoek naar een grotere praktijkwaar ik veel kan leren en mijzelf goed kan voorbereiden op mijn examen.
Sterkliniek Oss heeft mij hierbij erg goed geholpen en erg veel geleerd. De dierenartsen en assistentes zijn erg behulpzaam en zijn bereid om je alles te leren en te vertellen. Mijn stage periode van 8 weken (april tot begin mei) is erg snel gegaan. Voor mijn examen heb ik zelfs nog de mogelijkheid gekregen om nog alles te herhalen om mij letterlijk te klaar stomen!
Als je veel wilt leren en enthousiast bent over de opleiding en het werk kun je bij Sterkliniek Oss erg veel leren en raad ik zeker aan om op tijd te informeren of er nog een plek vrij is. Ook als je geen eind examen student bent leer je hier erg veel!
Alvast erg veel succes en vooral veel leer-plezier!

Groetjes, Imke Ploegmakers

Stage periode april – mei 2017

Imke heeft haar diploma inmiddels behaald! Wij wensen haar veel succes in de toekomst!

Imke